Angielski prezenterow. : Opinie, uwagi, sugestie ... - Radio TokSport
Operacja wykonana poprawnie.

Forum

Angielski prezenterow.

Lajon Posty: 6
Witam,

od kilku godzin slucham waszego radia. Jest OK, drobne pomylki i zajakniecia mozna Wam wybaczyc, w koncu to dopiero pierwszy dzien :)
Jednak slyszac jak wasi prezenterzy (Jurga i Suchan) czytaja nazwy angielskich zespolow nie moge milczec :)
Proponuje sprawdzac nazwy (przynajmnjej) angielskich klubow przed audycja, jest cala masa stron, na ktorej wiekszosc slow (w tym nazwy wlasne) zapisane sa fonetycznie, dodatkowo mozna takze pobrac mp3.

Licze powodzenia na drodze do profesjonalizmu :)
Piątek, 31 Lipiec 2009 (16:43)
damian_suchan Posty: 6
Dziękuję za tą krytyczną uwagę. Postaram się zwrócić większą uwagę włąśnie na tą kwestią, choć uważam, że jakiegoś rażącego błędu w wymowie nazwy angielskiej drużyny nie było. Z czasem na pewno będzie mniej takich błędów. Pozdrawiam i zachęcam do słuchania Strefy Kibica.
--
Damian Suchan
Sobota, 01 Sierpień 2009 (15:36)
Lajon Posty: 6
Z tego co zapamietalem i co rzucilo mi sie najbardziej w uszy to wymowa Swansea :) Zdaje sie jeden z Panow przeczytal to "swanesa" - czytajac tak jak jest napisane. Angielski jest niezwykle nieprzewidywalnym jezykiem jesli chodzi o wymowe, miejcie sie na bacznosci :)

Pozdrawiam!
Sobota, 01 Sierpień 2009 (17:30)
damian_suchan Posty: 6
Dzięki za czujność, poprawimy się.
--
Damian Suchan
Sobota, 01 Sierpień 2009 (20:25)
trs Posty: 30
Nie czepiajmy sie jeszcze ekipy jeszcze - pamietam w technikum swego czasu mialem okres aklimatyzacji miesiaca - zrobmy to samo niech ekipa dopracuje sobie warsztat bo jest na dobrej drodze a napewno bedzie to z korzyscia dla wszystkich. Oczywiscie konstruktywne opinie jak najbardziej sa wskazane dla nich w tym momencie ale napewno nie oscentacyjne wytykanie bledow. Pamietajcie kazdy kiedys mial swoj pierwszy raz :)))
--
sport sport i tylko sport :)
Czwartek, 13 Sierpień 2009 (00:07)
grzywa Posty: 6
jak ktoś nie ma sie czego czepić, to czepia sie szczególów, pomyślmy, kto z nas od razu był w czymś najlepszy, a może w ogóle w niczym nie zaistniał, powodzenia ekipie toksport zyczę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Poniedziałek, 17 Sierpień 2009 (21:09)
Łokieć Posty: 47
Jak dla mnie też zajebiście tylko myślę że częściej powinniście się zmieniąc bo jednemu już nawet polskie nazwiska się mylą nie że coś nie mi nie pasuje tylko sugeruje

np:zamiast przeczytać cieżniak przeczytał tak jak jest napisane czyli Cierzniak pozdro w dalszej pracy nad udoskonalaniem :D
--
$Łokea&
Sobota, 22 Sierpień 2009 (17:30)
Aby odpowiedzieć w tym temacie musisz być zalogowanym użytkownikiem.

Zaloguj się w serwisie »

Obserwuj radio sportowe TokSport na:

Partnerzy Radia TokSport: