Livescore - nie idźcię tą drogą! :) : Opinie, uwagi, sugestie ... - Radio TokSport
Operacja wykonana poprawnie.

Forum

Livescore - nie idźcię tą drogą! :)

Deco Posty: 7
Wczoraj wieczorem słuchałem radia i jeden z prezenterów czytał wyniki Ligi Europejskiej (co także rani, bo te rozgrywki można nazywać Ligą Europa, Ligą Europy, ale NIE Europejską) i widać było wyraźnie, że czyta te wyniki z jakiegoś livescore'a albo jakiegoś amatorskeigo serwisu. Dlaczego? Ano raz czytał pełne nazwy drużyn, a raz jakieś skróty... po HNK Hajduku Split był St. Patrick (klub ma w nazwie jeszcze Athletic i nazwę miasta - Dublin).

Więc drodzy prezenterzy - nie idźcie tą droga! Lepiej wyszukujcie, a potem przedstawiajcie informacje ;)
Sobota, 01 Sierpień 2009 (12:11)
Mariusz_82 Posty: 6
No to i ja może coś dodam od siebie ;)

Kiedy w serwisie informacyjnym miła koleżanka czyta wyniki meczów tenisa, to prócz informacji kto pokonał kogo, dobrze byłoby także usłyszeć w jakim stosunku miało miejsce to zwycięstwo (np: "Hass pokonał Federera 2:6 6:3 6:4")
Sobota, 01 Sierpień 2009 (12:18)
Lajon Posty: 6
Osobiscie uwazam, ze wieczorna audycja (Sport na zywo) byla najbardziej udana (przynajmniej sposrod audycji, ktorych sluchalem). Cala masa ciekawostek (nawet info na temat 2 ligi), info o kibicach, wszystko zwiezle i konkretnie przedstawione. Osobiscie uwazam, ze przedstawienie wynikow to wlasciwie formalnosc, obowiazek, dlatego nie widze niczego zlego w pomijanu pewnych czlonow nazw (w koncu kazdy kto sie orientuje choc odrobine wie o jaki klub chodzi). Ogolnie ten gosc, ktory to prowadzil (bodaj M. Ozog? ) wyglada na highlight tego radia - gosc jest calkowicie naturalny, a co po niektorych w radiu sluchac , ze czytaja , boja sie.. Oby tak dalej, Mateuszu! Czekamy na kolejne audycje! A jesli o mnie chodzi, to wyniki mozecie czytac nawet zywcem z livescorea i po prostu rzucic je na sucho, wystarczy 5 min zeby to przeczytac (teraz to trwalo kolo 20 min, przez co musialem na chwile zmienic stacje :P ).
Sobota, 01 Sierpień 2009 (13:43)
sportowiec Posty: 1
A mnie mimo wszystko najbardziej przypadła do gustu audycja popołudniowa czyli strefa kibica, a to przez humor prezenterów, których nazwisk niestety nie pamiętam. Oczywiście było pare pomyłek i wpadek językowych, ale przygotowali programy w fajny sposób. Miło się was słucha, oby tak dalej. Podobało mi się też jak Edyta relacjonowała siatkówkę, dziewczyna konkretna, a na dodatek ma wiedzę, ale wieczorem podobało mi się troche mniej, gdy już prowadziła jakąś audycję. Wspomniany wyżej Ozog też ok, niekiedy bardzo fajnie, niekiiedy mniej. B. fajnie gdy mówi o piłce nożnej, widac ze to lubi chyba najbardziej, chociaz moge sie mylic. Ogolnie radio ma u mnie dużego plusa.
Sobota, 01 Sierpień 2009 (20:25)
Fakt siatkówka to mój konik :) Oczywiście poza tennisem, którym interesuje się od 1999 roku:) Dzięki za miłe słowa. Pamiętajcie proszę, że wciąż nad sobą pracujemy :) Postaram się także lepiej poprowadzić wieczorne audycje :) Pozdrawiam!!!!
Sobota, 01 Sierpień 2009 (20:39)
Ralf Posty: 5
Nie znalazłem tematu stricte o uwagach do radia więc pozwólcie że tu wyleje swoje żale.

1. Bardzo irytujące są ciągłe powtórki tych samych wywiadów (Hajto, Smuda, Benchaker...) Albo w ogóle bez nich albo już większa ilość.
2. Co jakiś "zajawka". Nic w eterze się nie dzieje tylko leci Wasza muzyka...i tak potrafi lecieć przez 5 minut... Czyżby akurat wtedy skończyły Wam się tematy akurat w tym momencie?

Troche nie jestem przyzwyczajony do tak młodych głosów w radiu. Ale nie jest źle, obawiałem się że bedzie gorzej ;) Więc na chwilę obecną tyle uwag :) Życze powodzenia :)
Środa, 05 Sierpień 2009 (19:52)
Slon61 Posty: 12
No niestety,pochwał nie będzie...narazie poziom radia to Disco polo...błędy,mlaskanie,a szczytowym powiedzeniem jakies pani co czytała był zamiast powiedzenia tor...to powiedziała tort...i wyszło jej ,że jechali na torcie...z bitą smietana i galaretką...macie problem czy podołacie...na razie dziennikarka (spikerka) bardzo słaba...samo radio ma przyszłość
--
żyje jak Król ! sport ...a potem długo,długo nic...
Piątek, 07 Sierpień 2009 (06:48)
Aby odpowiedzieć w tym temacie musisz być zalogowanym użytkownikiem.

Zaloguj się w serwisie »

Obserwuj radio sportowe TokSport na:

Partnerzy Radia TokSport: