CV Roberta Kubicy : Formuła 1 - Radio TokSport
Operacja wykonana poprawnie.

Forum

CV Roberta Kubicy

szymon_gawle Posty: 5 TokSport
niebawem zamieścimy nasze pomysły na cv Roberta Kubicy - zapraszamy Was do wspólnej zabawy i czekamy na ciekawe propozycje w tym temacie :)
Czwartek, 27 Sierpień 2009 (12:27)
Łokieć Posty: 47
Ale fajnie by było gdyby bardziej sprecyzowane co pisać :D
--
$Łokea&
Czwartek, 27 Sierpień 2009 (15:11)
Tomasz Darda Posty: 3 TokSport
Mamy rubryki:

O SOBIE
ZAINTERESOWANIA, HOBBY
WYKSZTAŁCENIE
DOŚWIADCZENIE ZAWODOWE
NAGRODY
KARIERA W F1
DODATKOWE ATUTY

Trochę już przedstawialiśmy na antenie, jak macie wenę to piszcie, na luzie :D
--
Życie bez roweru powoduje raka i choroby serca.
Czwartek, 27 Sierpień 2009 (16:30)
szymon_gawle Posty: 5 TokSport
O SOBIE:

Moje fascynajcje sportami motorowymi zaczęły się w wieku 4 lat, kiedy to pierwszy raz w łazience miałem okazję powąchać benzyny lekarskiej. Pierwsze zabawki – oczywiście resorówki. Niedługo potem przeniosłem się na tor kartingowy w Krakowie przy ul. Wawrzyńca, gdzie przesiadywałem od rana do wieczora (a czasem też w nocy, mówiąc rodzicom, że zostanę na noc u kolegi, z którym bawiłem się często samochodzikami) wdychając już zapach prawdziwej benzyny i podglądając jazdę i konstrukcję gokartów.

Pierwszy raz usiadłem za kierownicą tej maszyny w wieku 6 lat, cztery lata później był już mistrzem Polski juniorów. Wyczyn ten powtórzyłem sześciokrotnie. Pierwszego wywiadu udzieliłem w wieku 14lat Maciejowi Kurzajewskiemu, który dorabiał wtedy w WIZJI Sport. Zrobili żenujący owalny tor przed dworcem centralnym w warszawie i musiałem odpowiadać na głupie pytania, typu „co to jest gokart?“. Kurzajewski nie wiedział wtedy jeszcze jak odmienia się słowo bolid i zapomniał jak mam na imię. Od tego czasu nie udzielałem mu już wywiadów.

W wieku 13 lat stwierdziłem, że ten kraj nie daje mi perspektyw i po konsultacji z rodzicami zdecydowałem się na emigrację za gokartem. Wybrałem Włochy, gdyż są tam ładne dziewczyny, cały czas jest ciepło, a przede wszystkim jest gdzie i na czym jeździć. Zostałem mistrzem Włoch i Niemiec a także wicemistrzem Europy, narazie juniorskim. Konsekwentna praca i ponadprzeciętny talent sprawiły, że mnożyłem sukcesy i zmieniałem serie wyścigowe jak rękawiczki, aż w końcu trafiłem do F1...

NAGRODY:

Najbardziej cenię sobie trzykrotną nominację PS na sportowca roku. Laureatem tego prestiżowego plebiscytu zostałem w 2006, 2007 i 2008, kiedy to zająłem 1 miejsce. Szczerze mówiąc, trochę się wtedy zdziwiłem, bo nie udało mi się zdobyć Mistrzostwa Świata Formuły 1, choć było blisko, aczkolwiek miałem tradycyjnie kłopoty z grejningiem i balansem bolidu.

W 2008 roku zdobyłem trochę mniej prestiżowe trofeum Lorenzo Bandiniego.....

czekamy na Wasze pomysły :)...
Sobota, 29 Sierpień 2009 (01:45)
Tomasz Darda Posty: 3 TokSport
WYKSZTAŁCENIE
Znam języki włoski, angielski a nawet polski, w tym najważniejsze i najbardziej ważkie (tzw. skrzydlate myśli wyścigowca) dla naszej profesji zwroty typu:
· mamy nadzieję na jak najlepszy rezultat,
· damy z siebie wszystko,
· musimy teraz przeanalizować sytuację i zobaczyć, gdzie tkwi błąd,
· graining opon uniemożliwił mi szybką jazdę,
· bolid prowadził się fatalnie,
· bolid nie skręcał,
· balans bolidu był fatalny
· jechałem zupełnie innym samochodem niż wczoraj!
· bycie na podium jest przyjemne, ale mogło być dużo lepiej

Wykształcenie podstawowe, znam się jednak na tym, jak poprawiać balans bolidu, mogę opowiedzieć o tym, co to jest graining a także co to jest strike i spare w grze w kręgle.
--
Życie bez roweru powoduje raka i choroby serca.
Niedziela, 30 Sierpień 2009 (12:06)
Aby odpowiedzieć w tym temacie musisz być zalogowanym użytkownikiem.

Zaloguj się w serwisie »

Obserwuj radio sportowe TokSport na:

Partnerzy Radia TokSport: