Start EKSTRAKLASY sezon 2009/2010 : Piłka Nożna - Radio TokSport
Operacja wykonana poprawnie.

Forum

Start EKSTRAKLASY sezon 2009/2010

daro1977 Posty: 0
Dzisiaj, po wielkim zamieszaniu i w oparach skandalu, startują rozgrywki polskiej Ekstrklasy !
Czy za 10 miesięcy czeka nas powtórka z rozrywki i będziemy sobie zadawać pytanie: panowie z pzpn, o co chodzi ???
Mam nadzieje że nie, i wszyskie rozstrzygnięcia "zapadną" na zielonej murawie a nie przy zielonym stoliku.
Zapraszam do dyskusji o przeszłości i przyszłości polskiej piłki nożnej !.
Piątek, 31 Lipiec 2009 (12:07)
Oberto Posty: 20
Tez mam podobną nadzieję ale jednak nie wierze, ze to tak się skończy. Bedzie cd. syfu. Przecież w Lodzkiej prokuraturze wylądowało zawiadomienie o popelnieniu przestępstwa przez komisję odwoławczą.
Czemu Jaga ma -10 pkt a Widzew jest zdegradowany? czemu LKS ma grać w I lidze a Cracovia za mniej więcej te same błędy przy licencji gra w EX?
Piątek, 31 Lipiec 2009 (12:12)
daro1977 Posty: 0
Też sobie zadaje te pytania, tym bardziej że jestem z Łódzkiego. Ale nawet mądre głowy nie potrafią odpowiedzieć na to, a co mówić szarym kibicu.
Piątek, 31 Lipiec 2009 (12:22)
oskarsson Posty: 5
To co robi PZPN przypomina kabaret,w normalnym kraju nie powinno być takiego cyrku z licencjami,od dawna powinno być tak że licencje powinien dostać klub który jest w stanie spełnić wymagania,Cracovia tych wymagań nie spełnia i tez powinna załużenie zostać zdegradowana.Dopóki w PZPN będą zasiadać ci sami ludzie co obecnie nic sie nie poprawi.
Piątek, 31 Lipiec 2009 (12:49)
krzysiu200 Posty: 5
tok sport może mecz liga polskie 2009/2010 i liga lm
--
krzysiu pisze
Piątek, 31 Lipiec 2009 (13:42)
KABAN Posty: 0
Jagiellonia została ukarana minus 10 punktami i karą finansową za udowodnione czyny korupcyjne. Nie musiała zostać zdegradowana (choć przez moment było to niemal pewne) tak jak za kradzież można dostać 3 miesiące więzienia lub 5 lat. Widzew nie został teraz zdegradowany, ale kara degradacji została mu odsunięta w czasie (sic). Gdyby wszystko odbywało się zgodnie z prawem i reguła mi gry sportowej – Widzew zeszły sezon grałby w II lidze i świętowała awans do I (sportowo zespół spadł z Ekstraklasy + kara degradacji). ŁKS ma grac w I lidze, bo na czas nie dostarczył kompletu dokumentów wymaganych do uzyskania licencji. Żal zespołu, który sportową walką zajął 7 miejsce w Ekstraklasie. Ale niedopełnienie formalności było niepoważne. Cracovia nie popełniła tych samych błędów, co ŁKS. Sportowo spadła z Ekstraklasy, lecz zamieszanie wokół łódzkich klubów sprawiło, że do samego końca nie wiadomo było, w której lidze zagra. Skoro zespół miał grać w I lidze – po co miał przedstawiać dokumenty uprawniające do gry w Ekstraklasie? Gdy sytuacja stała się jasna krakowski klub wynajął stadion ( bo to o niego chodziło w sprawie przyznawania licencji Cracovii) w Sosnowcu na czas remontu obiektu przy ulicy Kałuży.
Piątek, 31 Lipiec 2009 (14:03)
leon Posty: 4
Witam.Jeżeli miano by oczyścić polską piłkę trzeba by zacząć od prezesa bo wszyscy z samej góry to koledzy.Jeżeli krakowia miałaby spaść za to że będzie grać na stadionie w Sosnowcu-z tego co wiem nie można grać na stadionie położonym ponad 50 kilometrów od swoich miejsc bazowych-to i Wisła powinna spaść bo też ma tam grać.Koło się zamyka i mamy jak zwykle "czeski film".Pozdro.
Piątek, 31 Lipiec 2009 (15:16)
Aby odpowiedzieć w tym temacie musisz być zalogowanym użytkownikiem.

Zaloguj się w serwisie »

Obserwuj radio sportowe TokSport na:

Partnerzy Radia TokSport: