Jest pierwszy skład Majewskiego : Piłka Nożna - Radio TokSport
Operacja wykonana poprawnie.

Forum

Jest pierwszy skład Majewskiego

Łokieć Posty: 47
Bramkarze: Jerzy Dudek, Wojciech Kowalewski, Sebastian Przyrowski

Obrońcy: Arkadiusz Głowacki, Seweryn Gancarczyk, Jarosław Bieniuk, Tomasz Jodłowiec, Adam Kokoszka, Mariusz Pawelec, Piotr Polczak, Jakub Rzeźniczak

Pomocnicy: Sławomir Peszko, Jakub Błaszczykowski, Roger Guerreiro, Rafał Murawski, Ludovic Obraniak, Łukasz Piszczek, Euzebiusz Smolarek, Jakub Wilk, Mariusz Lewandowski, Maciej Iwański.

Napastnicy: Robert Lewandowski, Paweł Brożek, Kamil Grosicki, Dawid Janczyk, Ireneusz Jeleń.

Jak dla mnie jedyna pomyłka jest przyrowski i może smolarek
--
$Łokea&
Piątek, 25 Wrzesień 2009 (15:27)
solaris Posty: 6
Tu jest kilka GIGANTYCZNYCH pomyłek.
Co robi tu Przyrowski, który gra na poziomie Mariusza Pawełka (może strzelą mu coś z 40m i skończy się w końcu ta szopka)
Jarosław Bieniuk - ja p*erdolę, czy my nie mamy jakichś lepszych środkowych obrońców, tylko powoływać faceta z I ligi?! Lepiej było wziąć Glika czy Sadloka, przynajmniej by się czegoś nauczyli
Piotr Polczak - no dobra jeszcze przeboleję go (z trudem) bo w słabo grającej Cracovii jest wyróżniającym się zawodnikiem, choć na "international level" widać było dużo głupich strat
Rafał Murawski - a tu mamy szanownej wycieczki kolejny eksponat ukazujący polskiego piłkarza grzejącego ławę, a regularnie grającego w reprezentacji - jednym słowem KPINA!
Ebi Smolarek - no czegoś takiego jeszcze nie widziałem, żeby szanująca się reprezentacja brała gracza nie dość że bez klubu to i bez formy.
W miejsce tych piłkarzy powołania mogliby otrzymać:
Stachowiak za Przyrowskiego
Glik za Bieniuka
Sadlok za Polczaka
Danch za Murawskiego
Kosowski / Małecki za Smolarka
Przydałoby się jeszcze kilku młodszych tj. Hołota, Salamon i jeszcze kilku wyróżniających się reprezentantów Globisza, ale nic na siłę.
[Post edytowany 1 raz, data edycji: Piątek, 25 Wrzesień 2009 (17:02) przez: solaris]
Piątek, 25 Wrzesień 2009 (16:26)
Łokieć Posty: 47
No racja Glik jest świetny ale go pomijają:( ale akurat murawski cos wnosi często do repry więc tu się nie zgadzam:D
[Post edytowany 2 razy, data ostatniej edycji: Piątek, 25 Wrzesień 2009 (16:58) przez: Łokieć]
--
$Łokea&
Piątek, 25 Wrzesień 2009 (16:58)
A i jeszcze zauważyłem że w składzie jest Mariusz "zwolnię kontrę, kółeczko i tracę piłkę" Lewandowski. Świetnie, zdobył Puchar UEFA, ale ostatnio trener za bardzo na niego nie stawia... Jest więcej młodszych, lepszych , perspektywicznych, choćby wymienić Cetnarskiego, Wilczek, Rafał Grzyb (? - nie wiadomo co z korupcją), Marcin Nowacki, Sebastian Dudek, bracia Gancarczykowie (wiem Ci akurat na skrzydła), Szymon Sawala (wtedy Jodłowiec na defensywnego pomocnika, a Sawala na obronę). Jest jeszcze Dawid Nowak (fakt co chwilę łapie kontuzję i dlatego na razie nie zadebiutował).
Mamy dobrych zawodników, ale młodych dlatego trzeba ich stopniowo wprowadzać do 1. reprezentacji. Wystarczy nawiązać ścisłą współpracę z Globiszem i Zamilskim i monitorować postępy młodzieżowców.
Piątek, 25 Wrzesień 2009 (17:08)
kamil Posty: 4
Jak będzie wyglądała defensywa na mecz z Czechami? Pewnie tak: Kowalewski-Rzeźniczak, Głowacki, Jodłowiec, Gancarczyk.
Nic nie mam do wyżej wymienionych ale.. czy wyobrażacie sobie poważną drużynę, ktora wystawia dwie kompletnie inne linie obrony na mecze eliminacyjne w ciągu miesiąca? Kompromitacja z Mariboru i prawie zerowe szanse na awans nie są powodem to takich działań. Nie rozumiem tego i nikt mnie do tej filozofii nie przekona.
Oczywiście - trzeba działać , ale chyba nie w ten sposób. Poczekam cierpliwie na te dwa mecze , może akurat stanie się cud i pomysł Majewskiego wystrzeli, ale naprawdę bardzo wątpie.
O powołaniu dla Bieniuka czy Pawelca nie bede sie wypowiadał.
A dlaczego nie ma Boruca, Dudki, Żewłaka,? Ano dlatego, że selekcjoner będzie miał pewnosc, ze nikt mu na głowe nie wejdzie. Może przesadzam ,ale niestety tak to wygląda.
Piątek, 25 Wrzesień 2009 (23:59)
happymen Posty: 69
dlaczego niepowolano Sebastiana Boenischa??? ktory mowil ze chetnie zagral by w reprezentacji polski ,fakt jest mlody ale grywa Werderze, mecze gramy o pietruszke wiec moim zdaniem juz powinno sie rozpoczac selekcje mlodych pilkarzy na euro2012, gdzie sa europejscy skauci PZPN ktorzy mieli szukac polskich zawodnikow z podwojnym obywtelstwe????
--
przepraszam za styl i bledy!!!!
Czwartek, 01 Październik 2009 (01:25)
Boenischa nie powołano, gdyż do tej pory nie okazał on papierów poświadczających że jest obywatelem Polski. Poza tym sam Boenisch nie wypowiada się na temat plotek ewentualnego powołania go do reprezentacji Polski, a sam już dwukrotnie pomimo starań Macieja Chorążyka zadeklarował grę dla niemieckiej reprezentacji.
Czwartek, 01 Październik 2009 (19:37)
Aby odpowiedzieć w tym temacie musisz być zalogowanym użytkownikiem.

Zaloguj się w serwisie »

Obserwuj radio sportowe TokSport na:

Partnerzy Radia TokSport: